Växel
2024-02-20

Nya förbättrade planetväxlar och vinkelväxlar av hög kvalitet | Serie MF/MFK och MD/MDK

nya växellådor hög kvalitet
Apex Dynamics har lanserat nya serier av planetväxlar och vinkelväxlar, MF/MFK och MD/MDK, med syfte att utvidga möjligheterna inom detta område. Dessa serier är resultatet av att kombinera framgångsrika egenskaper från olika designer för att stärka företagets befintliga sortiment av högkvalitativa precisionsväxlar.
Det är viktigt att förstå positioneringen av dessa nya serier i Apex Dynamics produktsortiment för att uppskatta deras fördelar och hur de kompletterar befintliga alternativ. Genom att ta en närmare titt på egenskaperna hos varje serie, MF/MFK och MD/MDK, kan man få en bättre förståelse för deras relativa styrkor och användningsområden.

MF/MFK-serien | För höga radiella krafter

MF och MFK växellådor

MF/MFK-serien av planetväxlar och vinkelväxlar presenterar en betydande utveckling med liknande design och dimensioner som den beprövade AFH/AFHK-serien. Utgångssidan av MF/MFK-serien matchar också de väletablerade AF/AFR- och AFX/AFXR-serierna, vilket möjliggör en smidig övergång utan behov av modifieringar i applikationen.

En av de mest framträdande skillnaderna mellan dessa serier ligger i huset. Precis som AFH/AFHK-modellerna, är MF/MFK-serien försedd med ett hus av stål (svart epoxibelagt) och en utgående axel i stål. I kontrast till detta har AF/AFR- och AFX/AFXR-serierna alla ett hus och en utgående axel i rostfritt stål (SUS416).

MF/MFK-serien är konstruerad internt för att kunna hantera högre radiella krafter mer effektivt, vilket resulterar i ett ökat lutningsmoment, M2K. Detta resultat uppnås genom en kombination av faktorer såsom lagerkonstruktion, materialval, efterbehandling och design. Standardbacklash för MF/MFK-serien är ≤ 3 bågminuter för 1-stegs och ≤ 4 bågminuter för 2-stegs versionen. För applikationer som kräver högre precision kan AFH/AFHK-serien vara det optimala valet.
positioneringsdiagram MF och MFK

MD/MDK serien med robotfläns

MD och MDK växellådor

MD/MDK-serien av planetväxlar och vinkelväxlar med robotfläns från APEX DYNAMICS utgör ett betydande tillskott till det redan breda utbudet av precisionsväxlar med en utgående fläns, särskilt lämpade för användning i robotar med ISO9409 standard.

Den nya MD/MDK-serien delar samma design och dimensioner på utgående sidan som AH/AHK-serien, med en ISO9409 fläns i stål och ett hus av svart epoxibelagt stål.

Den främsta differentieringsfaktorn ligger i backlash, tillåtet vridmoment och pris. Eftersom inte varje applikation kräver extrem precision, men snarare dynamisk prestanda och högt lutningsmoment, erbjuder MD/MDK-serien ett attraktivt alternativ. Backlash för denna serie ligger på ≤ 3 bågminuter för 1-stegs versionen och ≤ 3 bågminuter för 2-stegs versionen. För optimal tätning används en Viton-tätning i alla växellådor i denna serie. Standardmässigt används en gel som smörjmedel, men detta kan anpassas efter kundens behov, inklusive användningen av Food Grade NSF-H1 godkänt smörjmedel.

Apex Dynamics har introducerat AP "Apex Performance" High Torque-serien av precisionsväxlar, särskilt utvecklad för de mycket dynamiska delta-robotarna. Till skillnad från andra planetväxellösningar har denna serie fyra planetväxlar, vilket gör den idealisk för högprecisa och högt dynamiska plock- och placeringsapplikationer tack vare dess extremt låga backlash.

AD/ADR-serien, med ett hus och en utgående fläns i rostfritt stål, är speciellt lämplig för livsmedelsindustrin. Med MD/MDK-serien, som presterar mellan AD/ADR- och AH/AHK-serierna, erbjuder Apex Dynamics ännu fler alternativ för att välja rätt precisionsväxel för varje applikation.

En grafisk representation jämför MD/MDK-serien med andra serier för att tydligt visa dess positionering.

positionering MD

Både MF/MFK- och MD/MDK-serierna finns tillgängliga för nedladdning i 2D och 3D-format via Designverktyget. De flesta produkter från dessa serier finns i lager på fabriken i Taiwan, vilket resulterar i en leveranstid på cirka 3 veckor efter beställning.

MF/MFK- och MD/MDK-serierna är särskilt lämpliga för applikationer såsom rack och pinion-drifter, förpackningsmaskiner, positioneringsbord där hög noggrannhet krävs, medicinsk industri samt plock- och placeringsrobotar.

För ytterligare information om dessa nya serier och dess placering i Apex Dynamics omfattande utbud av precisionsväxlar, är du välkommen att kontakta oss.

Denna artikel kommer ursprungligen från: https://www.apexdyna.nl/en/gearboxes/gearbox-shaft-robot-flange

Teknisk rådgivning
Oscar Blom TransmissionOscar Blom

Produktansvarig

075-242 44 20 075-242 44 20

Skicka e-post Skicka e-post

Kundsupport

Vår kundsupport svarar på alla typer av frågor.

phone 075 - 242 44 44

Skicka e-post Skicka e-post